Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

ΠΑΡΑΣΙΤΑ

Οι σκώληκες και άλλα παράσιτα μπορεί να προκαλέσουν πολλαπλά προβλήματα υγείας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ασθένειες του πεπτικού και του νευρικού συστήματος. Κάποια εισέρχονται μέσα στο σώμα μέσω της τροφής ή του νερού, ενώ άλλα διέρχονται μέσα στο δέρμα, όταν κολυμπάτε σε μολυσμένο νερό ή βαδίζετε ξυπόλυτος σε μολυσμένο έδαφος. Στην πράξη, όλες οι περιπτώσεις ασθενειών που προκαλούνται από σκώληκες και άλλα παράσιτα μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Ωστόσο, η πρόληψή τους είναι προτιμότερη. Φοράτε υποδήματα και ακολουθείτε τις προτεινόμενες γενικές οδηγίες προφύλαξης σχετικά με την τροφή, το νερό και τα έντομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας πάνω από 4.5 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι μολυσμένοι με παρασιτικές ασθένειες. Στην Ευρώπη, πιο συγκεκριμένα, είναι μολυσμένος ο ένας στους 3 ανθρώπους. Συνολικά, πάνω απ’ το μισό του πληθυσμού του πλανήτη έχει μολυνθεί με παράσιτα. Κάθε χρόνο οι μολυσματικές και παρασιτικές ασθένειες αφαιρούν 15 -16 εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.

Ανεπίσημες εκτιμήσεις που έχουν γίνει τόσο στις ΗΠΑ (Ρος Άντερσον) όσο και στη Ρωσία (Ν. Κραβτσένκο) λένε πως το 95 – 99% του πληθυσμού του πλανήτη έχει παράσιτα αλλά δεν το γνωρίζει.

* Η αιτία όλων των ασθενειών είναι ακριβώς οι μύκητες και οι ελμίνθες που παρασιτούν στον οργανισμό του ανθρώπου.

Η εικόνα που προκύπτει είναι κάπως τρομακτική: ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ συνοδεύονται ή προκύπτουν λόγω ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ!

Είδη παρασίτων:

1. Πρωτόζωα – αμοιβάδες, λάμβλιες, ταξοπλάσματα, κρυπτοσπορίδια καθώς και plasmodium malariae, τρυπανόσωμα.

2. Ελμίνθες – στρογγυλοί σκώληκες (νηματώδεις) και επίπεδοι σκώληκες που χωρίζονται στους κεστοειδείς και στους τρηματώδεις.|

3. Στρογγυλοί σκώληκες – ασκαρίδες, whipworms, νηματοσκώληκες, αγκυλόστομους, τριχίνες κλπ.\

4. Ταινοειδείς σκώληκες

5. Flukes.

* Πώς διεισδύουν τα παράσιτα στον οργανισμό; Αφού πάντα πλένουμε τα χέρια μας πριν το φαγητό…Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει μέσω των κατοικίδιων ζώων. Οι γάτες και οι σκύλοι, τα ινδικά χοιρίδια και οι παπαγάλοι ζουν στο ίδιο σπίτι με εμάς, κοιμούνται εκεί που κοιμόμαστε κι εμείς, πάνε τουαλέτα εκεί που πάμε κι εμείς. Και όλα μέσα στο σπίτι είναι γεμάτα με αυγά σκουληκιών, που πέφτουν απ’το δέρμα των ζώων αυτών.

* Ας πάρουμε για παράδειγμα τις γάτες. Σε 1 γραμμάριο περιττωμάτων τους περιέχονται μέχρι και 20 εκατομμύρια κύστες τοξοπλασμάτων. Τα παιδιά είναι 100% ευαίσθητα στην τοξοπλάσμωση. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι στο σκάμμα που παίζουν τα παιδιά σας στην παιδική χαρά δεν έχει κάνει την τουαλέτα της κάποια γάτα;

* Οι ψύλλοι των σκυλιών μεταφέρουν αυγά σκουληκιών. Και το σκυλί, μασώντας τους, καταπίνει τα αυγά και μέσω της υγρής αναπνοής του τα σκορπίζει σε απόσταση έως και 5 μέτρων (η γάτα μέχρι και 3 μέτρων). Τα αυγά των νηματοσκωλήκων που έχουν πέσει απ’ το τρίχωμα των ζώων, μπορού να ζήσουν έως και για 6 μήνες και μέσω της σκόνης, των παιχνιδιών, των χαλιών, των εσωρούχων και των χεριών καταλήγουν στο στόμα μας. Η ασθένεια μας μπορεί να κρατήσει δεκαετίες.

* Τ’ αυγά των ασκαριδών (που μολύνουν 100 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο) μπαίνουν μέσα μας άμα φάμε φράουλες, μαϊντανό, άνηθο που δεν έχουμε πλύνει καλά ή άμα έχουμε βρώμικα χέρια. Επίσης μεταφέρονται απ’ τις μύγες. Ενώ το σουβλάκι ή το λαρδί που έχουμε φτιάξει μόνοι μας ευθύνονται για το 95% των μολύνσεων με τριχίνες. Το δε καπνιστό ψάρι και το χαβιάρι είναι υπεύθυνα για τη μόλυνση με διαφόρων ειδών ταινίες, που αποτελούν τις ανακόντες των ελμινθών. Το μήκος των ενήλικων σκουληκιών μπορεί να φτάσει τα 9-10 μέτρα και η διάρκεια ζωής τα 25 χρόνια.

* Στα έντερα, στα διάφορα όργανα και στους ιστούς του σώματος, παντού τα πρωτόζωα και οι ελμίνθες έχουν πρώτα αυτοί πρόσβαση στις θρεπτικές ουσίες, στις βιταμίνες και στα συμπληρώματα που παίρνουμε για να δυναμώσουμε την υγεία μας.

* Δε φτάνει που ο οργανισμός μας τρέφεται μόνο με τ’ απομεινάρια της τροφής που αφήνουν τα παράσιτα, τα περιττώματά τους είναι και τοξικά. Κλέβοντάς του την τροφή και δηλητηριάζοντάς τον, περιμένουν τη στιγμή που ο οργανισμός θα γίνει πιο αδύνατος για να πέσουν πάνω του και να σπάσουν τελείως την άμυνά του.

* Ο διγενής τρηματώδης Opisthorchis επιδρά τοξικά και δημιουργεί προβλήματα στο νευρικό σύστημα του “οικοδεσπότη” του. Διαταράσσει επίσης τη λειτουργία των οργάνων που σχετίζονται με την πέψη, καθώς προκαλεί στένωση των αγωγών στη χοληδόχο κύστη και στο πάγκρεας εμποδίζοντας έτσι τη ροή της χολής. Στο συκώτι μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα λόγω δημιουργίας κυστών.

* Ο τρόπος να αποφύγουμε να μολυνθούμε μ’ αυτά είναι ένας για όλα τα εντερικά παράσιτα – να παίρνουμε προφυλάξεις.

* 1. Πλένουμε τα χέρια μας πριν το φαγητό. Προσέξτε την αλυσίδα: σκύλος –περιττώματα – αυγά toxocar – επώαση (σκάμμα) – μικρό παιδί – τοξοκαρίαση!

2. Φροντίστε να πλένετε με βραστό νερό τα λαχανικά που τρώτε ωμά. Αλυσίδα: άρρωστος με ασκαριδίαση – εξοχικό (αυγά ασκαριδών στα καρότα) – ασκαριδίαση!

3. Μην πίνετε νερό που δεν έχετε βράσει, ειδικά από λίμνες, πηγάδια και άλλα ανοιχτά μέρη. Αλυσίδα: σκύλος – περιττώματα μέσα στο νερό – αυγά ελμινθών – πόση του νερού – εχινοκοκκίαση με όλες τις συνέπειές της.

4. Το χαβιάρι είναι καλό μόνο όταν έχει παρασκευαστεί από μια καλή και αξιόπιστη εταιρεία. Αλλιώς, τα αυγά της ταινίας που καιροφυλακτούν στο κουτί με το φθηνό χαβιάρι θα χαρούν να βρεθούν στα έντερα εκείνου που τ’ αγόρασε.

5. Μην τρώτε κρέας που δεν έχει ψηθεί καλά (όπως το σουβλάκι και το σπιτικό λαρδί με φλέβες κρέατος), καθώς είναι υπεύθυνο για το 95% των μολύνσεων με τριχίνες.

6. Άμα κάνετε μπάνιο σε άγνωστα νερά, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα μολυθείτε με κάποιο παράσιτο.

7. Χρησιμοποιείτε απωθητικά για τα κουνούπια και τις μύγες. Τα έντομα που ρουφάνε το αίμα μεταφέρουν μια σειρά από ελμίνθες.

8. Να θυμάστε, επίσης, ότι πρέπει πάντα να σκέφτεστε τους άλλους. Κάντε απελμίνθωση του σκύλου σας. Ακόμα και αν δεν έχετε μικρά παιδιά, που παίζουν στο σκάμμα, μην χρησιμοποιείται σαν λίπασμα για τα λουλούδια σας περιττώματα σκύλων και γατιών και μην τους επιτρέπετε να κάνουν την ανάγκη τους σε δημόσιες λίμνες, ρυάκια κλπ.

9. ΚΑΝΕΤΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΠΕΛΜΙΝΘΩΣΗ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ, για να μην χειροτερέψει η κατάσταση. Παντού και πάντα υπάρχει περίπτωση να μολυνθείτε. Μη φοβάστε. Πρέπει απλώς να εφαρμόζετε έγκαιρα αξιόπιστες μεθόδους απελμίνθωσης.

Όταν βλέπετε τις εικόνες διαφόρων, συχνά απίθανα μεγάλων, παρασίτων, αναρωτιέστε «πώς μπορεί ένα τέτοιο τέρας να ζει μέσα μας κι εμείς ούτε καν να το υποψιαζόμαστε»; Σχετικά μ’ αυτό γράφει ο Δόκτωρ Άντερσον: “Η απάντηση είναι πολύ απλή. Ο σκοπός ενός παράσιτου είναι να κρύψει την ύπαρξή του. Ζει αθέατο, γιατί αν το ανακαλύψουν θα ληφθούν μέτρα για την εξουδετέρωσή του.

* Αν νομίζετε πως τα παράσιτα είναι χαζά, κάνετε λάθος. Είναι πολύ έξυπνα πλάσματα. Είναι έξυπνα στην ικανότητά τους να επιβιώνουν και να αναπαράγονται στη διάρκεια δισεκατομμυρίων χρόνων, κάτι που είναι, βέβαια, ο βασικός σκοπός οποιουδήποτε οργανισμού”.

* Κατά τη διείσδυση και τη μακρόχρονη παραμονή τους στο σώμα του ανθρώπου δημιουργείται πρόβλημα όχι μόνο στα διάφορα όργανα αλλά και στο ανοσοποιητικό σύστημα. Η διαδικασία του συνεχούς αγώνα με τα ξένα παθογόνα σώματα οδηγεί όχι μόνο στην εξάντληση αλλά και στην ανάπτυξη δευτερεύουσας ανοσοποιητικής ανεπάρκειας. Στις περιπτώσεις αυτές και προκαλούνται οι βαριές χρόνιες ασθένειες, που δε θεραπεύονται με τις συνηθισμένες μεθόδους.

* Τα συνηθισμένα χημικά φάρμακα κατά των παρασίτων όταν λαμβάνονται για μικρό χρονικό διάστημα δρουν μόνο κατά των παρασίτων που βρίσκονται στο πεπτικό σύστημα. Στα άλλα όργανα οι ελμίνθες και οι προνύμφες τους συνεχίζουν την παρασιτική τους δράση.

* Τα παράσιτα λαμβάνουν την καλύτερη διατροφή. Παίρνουν το πιο θρεπτικό κομμάτι απ’ το μενού του “οικοδεσπότη” τους, αφήνοντάς του μόνο ψίχουλα. Σε πολλούς ανθρώπους που ζουν υγιεινά και τρέφονται σωστά δεν παρατηρείται βελτίωση της υγείας μόνο λόγω της ύπαρξης παρασίτων. Η εξυγίανση του οργανισμού με τη βοήθεια της διατροφής, των ασκήσεων και άλλω μεθόδων χωρίς προηγουμένως να έχουμε απαλλαχθεί απ’ τα παράσιτα δίνει πολύ μικρότερο αποτέλεσμα.

* Κάποιοι ειδικοί ισχυρίζονται ότι τα παράσιτα είναι η κύρια αιτία της παχυσαρκίας, καθώς στερούν απ’ τον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά αφήνοντάς του μόνο κενές θερμίδες. Ο οργανισμός αρχίζει ν’ απαιτεί όλο και περισσότερη τροφή, καθώς δεν έχει αρκετές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Οι συνθήκες που βοηθούν στην ανάπτυξη των παρασίτων. Τα παράσιτα εισβάλλουν στον οργανισμό όπως και οι ιοί, μέσω του δέρματος και των βλεννογόνων υμένων, και αρχίζουν να αναπτύσσονται εκεί όπου υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.

* Τα χλαμύδια μπορούν να εισχωρούν στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και να προκαλούν την καταστροφή των αγγείων, έμφραγμα του μυοκαρδίου, φλεγμονές των γεννητικών οργάνων, στείρωση, φλεγμονές στο πάγκρεας, στο συκώτι και μια σειρά από άλλες σοβαρές ασθένειες.

* Κοιτάξτε τη γλώσσα σας, και θα δείτε ένα λεπτό λευκό στρώμα πάνω της. Είναι αυγά του μύκητα candida. Και αν υπάρχουν πάνω στη γλώσσα, θα βρίσκονται και πιο κάτω στα τοιχώματα του οισοφάγου, των εντέρων και στις βλεννογόνες μεμβράνες άλλων κοιλοτήτων. Όταν καθαρίζετε τα δόντια σας, μην προσπαθείτε να αφαιρέσετε το επίχρισμα, δεν έχει νόημα. Και να ξέρετε πως κάθε φορά που παίρνετε κάποια αντιβίωση, βοηθάτε στην εξάπλωση της μόλυνσης αυτής. Οι τοξίνες των μυκήτων δηλητηριάζουν το συκώτι.

* Η εμπειρία των ανά τον κόσμο παρασιτολόγων δείχνει πως η θεραπεία κάθε ασθένειας πρέπει ν’αρχίζει απ’ την απαλλαγή απ’ τα παράσιτα (μόνο που πολύ λίγοι το ξέρουν αυτό).

* Τα σκουλήκια-παράσιτα μπορούν να ζουν σε οποιοδήποτε μέρος του ανθρώπινου οργανισμού: στα διάφορα όργανα (όπως ο εχινόκοκκος που ζει στο συκώτι), κάτω απ’ το δέρμα (demodex), στο πεπτικό σύστημα (ασκαρίδες, ταινίες κλπ).

* Τρόποι μόλυνσης με παράσιτα Οι ελμίνθες και τεράστιος αριθμός από αμοιβάδες (που δημιουργούν βλέννα) είναι πολύ πιο διαδεδομένες ανάμεσα στους ανθρώπους απ’ ό,τι ισχυρίζεται η επίσημη ιατρική.

* Υψηλή συγκέντρωση παρασίτων έχουμε στα χοιρινά προϊόντα του εμπορίου (μπέηκον, λουκάνικα, σαλάμια κλπ).

* Ο πιο γρήγορος τρόπος να εισχωρήσουν οι προνύμφες των παρασίτων στον οργανισμό μας είναι μέσω μολυσμένων τροφών: ανεπαρκώς πλυμένων φρούτων και λαχανικών, ανεπαρκώς ψημένων και βρασμένων κρέατος, ψαριών, αβγών καθώς και χαβιαριού. Παράσιτα έχει επίσης το στάσιμο νερό στις διάφορες λίμνες.

* Ένας άλλος τρόπος να κολλήσουμε παράσιτα είναι μέσω των κατοικίδιών μας. Τα περισσότερα ζώα έχουν μέσα τους μια σειρά από παράσιτα και τ’ αυγά τους συχνά καταλήγουν στο περιβάλλον μέσω των περιττωμάτων του ζώου. Απ’τα περιττώματα μεταφέρονται στο τρίχωμα του ζώου, και ο άνθρωπος μπορεί να μολυνθεί μ’ αυτά όταν χαιδεύει, αγκαλιάζει η φιλάει το κατοικίδιό του, ή ακόμα και μέσω του αέρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα μικρά παιδιά, τα οποία αγαπάνε τα ζωάκια τους, καθώς και για τις εγγύους και τους αρρώστους, το ανοσοποιητικό σύστημα των οποίων είναι ήδη αδύνατο.

Τέλος, το δέρμα, η άμυνα του οποίου έχει γίνει πιο αδύνατη απ’ τα διάφορα χημικά συστατικά των κρεμών και των σαμπουάν, δεν είναι σε θέση να σταματήσει τα βακτηρίδια.

Συμπτώματα ύπαρξης παρασίτων στον οργανισμό

* Η ύπαρξη των παρασίτων διαπιστώνεται με την ανάλυση των περιττωμάτων. Όμως, η μέθοδος αυτή δεν είναι αξιόπιστη αν το παράσιτο δεν έχει κάνει αυγά την περίοδο που πάρθηκαν τα περιττώματα για ανάλυση, δηλαδή η ύπαρξή του δε θα γίνει γνωστή. Μπορούμε να διαπιστώσουμε αν ένας άνθρωπος έχει μολυνθεί παρατηρώντας την εξωτερική του όψη, κάποιες δυσλειτουργίες στον οργανισμό του: σπυριά, σμηγματόρροια, φακίδες, πρόωρες ρυτίδες στο πρόσωπο, πρόωρη φαλάκρα, papilloma, σκασίματα στις φτέρνες, ξεφλούδισμα και σπάσιμο των νυχιών, χρόνιες αμυγδαλίτιδες, πολύποδες, ροχαλητό.

* Ο αριθμός των δυνατών συμπτωμάτων είναι πολύ μεγάλος. Τα παράσιτα είναι τόσο πονηρά που μπορούν να κρύψουν την ύπαρξή τους μιμούμενα συμπτώματα ευρέως διαδεδομένων ασθενειών. Γι’ αυτό και οι ειδικοί συνιστούν σε όσους έχουν “δημοφιλείς” ασθένεις και τα παραδοσιακά φάρμακα δεν τους βοηθούν, να κάνουν καθαρισμό απ’ τα παράσιτα.

* Συμπτώματα ύπαρξης παρασίτων στις γυναίκες: πόνοι, φλεγμονή στις ωοθήκες, επώδυνες έμμηνες ρύσεις (με αίμα), κούραση, διαταραχή του έμμηνου κύκλου. Στη συνέχεια σταδιακά αναπτυσσόμενο ίνωμα, μύωμα, ινοκυστική μαστοπάθεια, φλεγμονή των επινεφριδίων, της ουροδόχου κύστης και των νεφρών.

* Συμπτώματα ύπαρξης παρασίτων στους άντρες: προστατίτιδα, σεξουαλική ανικανότητα και στη συνέχεια αδένωμα, κυστίτιδα, άμμος και πέτρες στα νεφρά, στην ουροδόχο κύστη. Λόγω της μόλυνσης είναι δυνατόν να δημιουργηθούν ψυχολογικά προβλήματα.

* !!!Τα παιδιά των μολυσμένων γονέων παθαίνουν 10-15 χρόνια νωρίτερα!!! Δυσκοιλιότητα. Οι ελμίνθες, λογω του σχήματος και των διαστασεών τους μπορούν να φράξουν τα έντερα.

* Ευκοιλιότητα. Μια σειρά από παράσιτα, ειδικά τα πρωτόζωα, εκκρίνουν ορμονοειδείς ουσίες που προκαλούν την απώλεια του νατρίου και των χλωριδίων. Αυτό, με τη σειρά του, προκαλεί ευκοιλιότητα. Οπότε η ευκοιλιότητα, σε περίπτωση μόλυνσης με παράσιτα, είναι αποτέλεσμα της δράσης των παρασίτων και όχι της προσπάθειας του οργανισμού ν’ απαλλαγεί απ’ τη μόλυνση ή της κακής διατροφής.

* Σκωληκοειδίτιδα. Στους αρρώσους που πέρασαν οξεία σκωληκοειδίτιδα, στην απομακρυσμένη σκωληκοειδίτιδα μετά από ανάλυση ανακαλύπτονται παράσιτα στο 27% των περιπτώσεων. Τα παιδιά χειρουργούνται 25% πιο συχνά απ’ ό,τι οι μεγάλοι, και είναι πιο συχνά μολυσμένα με ελμίνθες απ’ό,τι οι μεγάλοι.

* Ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό μόλυνσης με ελμίθες στη σκωληκοειδίτιδα(85%) διαπίστωσε ο καθηγητής Μοσκβίν ξεπλένοντας το περιεχόμενο της απομακρυσμένης σκωληκοειδίτιδας παιδιών, που χειρουργήθηκαν λόγω οξείας σκωληκοειδίτιδας. Παρεμπιπτόντως, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η προκαταρκτική εξέταση των περιττωμάτων για ύπαρξη αυγών παρασίτων ήταν αρνητική.

* Αέρια και φούσκωμα. Μια σειρά από παράσιτα ζει στο πάνω λεπτό έντερο, όπου η φλεγμονή που προκαλούν οδηγεί σε φούσκωμα και δημιουργία αερίων. Το πρόβλημα μπορεί να επιδεινώνεται κατά την κατανάλωση δύσπεπτων τροφών. Το συνεχές φούσκωμα των οργάνων που βρίσκονται στην κοιλιακή χώρα είναι συχνά ένδειξη της ύπαρξης παρασίτων. Τα διάφορα αυτά γαστρεντερικά συμπτώματα μπορούν να εκδηλώνονται για πολλούς μήνες ή ακόμα και χρόνια, αν δε διώξουμε τα παράσιτα απ’ τον οργανισμό.

* Γαστρεντερικά συμπτώματα. Τα παράσιτα μπορούν να ερεθίζουν και να προκαλούν φλεγμονή στα τοιχώματα των εντέρων, κάτι που οδηγεί σε μια σειρά από γαστρεντερικά συμπτώματα και την ανεπαρκή απορρόφηση των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, ειδικά των λιπών.

* Πόνοι στις κλειδώσεις και στους μυς. Είναι γνωστό πως τα παράσιτα μπορούν να μετακινούνται μέσα στον οργανισμό με σκοπό να βρουν καλύτερα μέρη για τη διαβίωσή τους, όπως για παράδειγμα το υγρό των κλειδώσεων και οι μύες. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ο άνθρωπος νιώθει πόνους οι οποίοι συχνά θεωρούνται πως έχουν σαν αιτία αρθρίτιδα. Οι πόνοι και οι φλεγμονές των κλειδώσεων και των μυών είναι επίσης αποτέλεσμα του τραυματισμού των ιστών που προκαλούν ορισμένα παράσιτα, είτε της αντίδρασης του οργανισμού στην παρουσία τους.

* Εωζινοφιλία. Η ύπαρξη παρασίτων ενεργοποιεί τις ανοσοποιητικές και αμυντικές αντιδράσεις του οργανισμού. Ένδειξη ενεργοποίησης του κυτταρικού ανοσοποιητικού συστήματος είναι η αύξηση του αριθμού των εωζινόφιλων (σίγουρη ένδειξη ύπαρξης ελμινθών) και η αύξηση της ποσότητας της immunoglobulin E.

* Προβληματικό δέρμα. Τα εντερικά παράσιτα μπορούν να προκαλέσουν κνίδωση, έκζεμα και άλλες δερματοπάθειες αλλεργικού χαρακτήρα.

* Πληγιάσματα του δέρματος, όγκοι, πρηξίματα μπορούν μπορούν να οφείλονται σε παρουσία πρωτόζωων.

* Αναιμία. Μερικά είδη εντερικών παρασίτων προσκολλώνται στη βλεννογόνο μεμβράνη του εντέρου και απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά απ’ τον “οικοδεσπότη” τους. Αν είναι πολλά, μπορούν να προκαλέσουν αρκετή απώλεια αίματος, κάτι που με τη σειρά του προκαλεί αναιμία. Αναιμία προκαλεί η τριχομονάδα και άλλα μικροπαράσιτα, που τρέφονται με κύτταρα του αίματος.

* Κοκκιώματα. Τα κοκκιώματα είναι ογκοειδείς μάζες που περιβάλλουν τα κατεστραμμένα αυγά των παρασίτων. Συνήθως αναπτύσσονται πάνω στα τοιχώματα του λεπτού και του παχέως εντέρου, αλλά μπορεί να δημιουργηθούν και στους πνεύμονες, το συκώτι, τη μήτρα.

* Νευρώσεις. Τα προϊόντα του μεταβολισμού και οι τοξικές ουσίες των παρασίτων μπορούν να ερεθίσουν το κεντρικό νευρικό σύστημα.

* Η ανησυχία και οι νευρικότητα συχνά είναι αποτέλεσμα της μόλυνσης με παράσιτα. Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται πως μετά το τέλος των προγραμμάτων καθαρισμού έγιναν πολύ πιο ισορροπημένοι και ανεκτικοί.

* Διαταραχές του ύπνου. Το συχνό ξύπνημα στη μέση της νύχτας, ειδικά μεταξύ 1 και 5 το πρωί, μπορεί να είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών του οργανισμού ν’ απαλλαγεί απ’ τις τοξικές ουσίες που αποβάλλουν τα παράσιτα μέσω του συκωτιού. Βιορυθμικά, οι ώρες αυτές της νύχτες κυβερνώνται απ’ το συκώτι. Οι διαταραχές του ύπνου μπορούν επίσης να προκληθούν απ’ τη νυχτερινή έξοδο μερικών παρασίτων απ’ το πίσω άνοιγμα, κάτι που προκαλεί δυσάρεστη αίσθηση και φαγούρα.

Μία απ’ τις βασικές αιτίες των αιμοροίδων είναι η ανάπτυξη παρασίτων (νηματοσκωλήκων) κάτω απ’ τη βλεννογόνο μεμβράνη του ορθίου τμήματος του παχέως εντέρου.

* Τρίξιμο δοντιών. To τρίξιμο των δοντιών, το σφίξιμό και η τριβή τους συνοδεύουν συχνά τη μόλυνση με παράσιτα. Τα συμπτώματα αυτά είναι ιδιαίτερα έντονα σε παιδιά που κοιμούνται. Μπορεί να είναι η αντίδραση του νευρικού σύστηματος στο εξωτερικό ερέθισμα.

* Χρόνια κούραση. Τα συμπτώματα της χρόνιας κούρασης περιλαμβάνουν αδυναμία και παράπονα για γριπποειδείς καταστάσεις. Μπορεί να προκληθούν από παράσιτα, τα οποία προκαλούν αναιμία, δηλητηρίαση, ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό (πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπών και ειδικά των βιταμινών Α και Β12).

* Ισχυρές ενδείξεις της παρουσίας παρασίτων στον οργανισμό μπορούν να είναι και οι εξής: αύξηση του σωματικού βάρους, υπερβολική πείνα, απώλεια βάρους, άσχημη γεύση στο στόμα και άσχημη αναπνοή, σπυριά, ημικρανίες.

Οι παραπάνω πληροφορίες πάρθηκαν από εγχώρια και ξένα ιατρικά βιβλία.

* Πώς, λοιπόν, ν’ απαλλαγούμε απ’ τα παράσιτα;

* Να κυκλοφορούμε με σκάφανδρο; Να τηγανίζουμε κάθε κομμάτι κρέας για 40-50 λεπτά; Να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι κάθε 5 λεπτά;

* Η συσκευή “Zepper” μπορεί να κάνει τη διαδικασία μαλακά και ανώδυνα.

* Γιατί ο καθαρισμός απ’ τα παράσιτα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

* Εξίσου σημαντικό είναι να επαναφέρουμε την άμυνα του οργανισμού, να βγάλουμε έξω τις τοξίνες και να αποφύγουμε να μολυνθούμε ξανά.

Η συσκευή “Zepper”/στην Ελλάδα είναι διαθέσιμη από εμάς/ είναι το τελευταίο επίτευγμα των Ρώσων επιστημόνων και προορίζεται για τον απλό χρήστη. Κάνει θεραπεία χρησιμοποιώντας

α) θεραπεία με συντονισμό με συχνότητες(ΘΣΥ) και β) θεραπεία με εξαιρετικά υψηλές συχνότητες(ΕΥΣ), μεταξύ άλλων και πληροφοριακοκυματική θεραπεία.

* Γρήγορα και ανώδυνα θα βοηθήσει να καθαρίσει ο οργανισμός απ’ τα παράσιτα και τα περιττώματά τους που χρόνια μαζεύονταν στο σώμα σας. Τα με ειδικό τρόπο καταγεγραμμένα σήματα των αντιπαρασιτικών βοτάνων θα εισχωρήσουν σε κάθε κύτταρο του οργανισμού, συμβάλλοντας στη άμυνα του σώματός σας!

* Λόγω της απελευθέρωσης του ανοσοποιητικού συστήματος, θα νιώσετε απίστευτη ελαφρότητα και ανάταση, θα μπορέσετε να ξεχάσετε την ύπαρξη πολλών ασθενειών και ν’ ασχοληθείτε απερίσπαστοι μ΄αυτό που σας αρέσει!

* Το να ζείτε χωρίς παράσιτα είναι απλό! Δοκιμάστε το!

* Η φορητή συσκευή « Zepper » για ΘΣΥ και ΕΥΣ με αυτόνομη πηγή ενέργειας για επίδραση με χιλιοστομετρική ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στις ζώνες Ζαχάριιν, Γκέντα και σε άλλες ανακλαστικές ζώνες, συμπεριλαμβανομένων των πιο ευαίσθητων. Η συσκευή προορίζεται επίσης για αντιπαρασιτική, αντιβακτηριδιακή και αντιιϊκή δράση.

* Η συσκευή είναι αποτελεσματική για οξείες και χρόνιες ασθένειες, αιτία των οποίων είναι κυρίως οι μολύνσεις με παράσιτα και βακτηρίδια.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για την άνω και κάτω τελεία καθαρίζει και ένας από αυτούς είναι για την απομάκρυνση των παρασίτων. Δεν πρόκειται για το είδος αυτό που ο κόσμος θέλει να σκεφτεί ποτέ δεν μιλάμε για το μυαλό, αλλά υπάρχουν πάνω από εκατό τα παράσιτα που μπορούν να ζουν στο ανθρώπινο σώμα και να τους καταπιούν με τα τρόφιμα που τρώμε, το νερό που πίνουμε και τον αέρα που αναπνέει!

Τα συμπτώματα των παρασίτων μπορεί να είναι οτιδήποτε, από διάρροια στη ναυτία να έμετος και κοιλιακό άλγος και σε σοβαρές περιπτώσεις υποσιτισμού και απώλεια βάρους. Τα συμπτώματα των παρασίτων θα διαφέρουν ανάλογα με το είδος του παρασίτου που εμπλέκονται και τη σοβαρότητα της λοίμωξης. Ορισμένα άτομα δεν θα ανιχνεύσει την παρουσία των σκουληκιών, διότι δεν θα αναπτύξει καμία εμφανή συμπτώματα, ωστόσο, αν εξετάσουμε τους στα κόπρανα μπορούν να δουν τα ίχνη.

Κάθε παράσιτο έχει τα δικά της αποτελέσματα για το σώμα:

Ταινία: Μπορεί να προκαλέσει κοιλιακό άλγος, απώλεια βάρους, διάρροια και εμετός.

Pinworms: Αυτά τα σκουλήκια επηρεάζουν ένα στα πέντε παιδιά. Τείνουν να μεταναστεύσουν τη νύχτα έξω από τον πρωκτό για να γεννήσουν τα αυγά τους. Μπορείτε να πάρετε τα συμπτώματα της φαγούρα μαζί με ανησυχία.

Αγκυλόστομα: Το κάτω μέρος των ποδιών μπορεί φαγούρα. Μπορείτε να παρουσιάσετε πυρετό, εξάνθημα, αιματηρές σούβλα, και απώλεια της όρεξης είναι δυνατή.

Τριχινών: Διάρροια, φυσικό αέριο, ο βήχας, φαγούρα και κοκκίνισμα εκδορές στο πρωκτό, και ο κοιλιακός πόνος είναι όλα τα πιθανά συμπτώματα.

Giardia: η πιο διαδεδομένη εντερικό παράσιτο στον άνθρωπο και εισάγεται στο πόσιμο νερό σας. Τα συμπτώματα είναι κοιλιακές κράμπες, εντερικά αέρια και φούσκωμα, ανοιχτόχρωμες κόπρανα, κακή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, ρίγη και διάρροια.

Μικροσκοπική Roundworms: Cardio και νευρο συστήματα μπορεί να υποκύψει σε επιπλοκές και αυτά τα παράσιτα και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τριχινίαση που μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των μυών.

Ascarids: Τα παράσιτα αυτά μπορεί να προκαλέσει το σώμα να πρήζω, ενώ οδηγεί σε στομαχικό άλγος, δύσπνοια και εμετό.

Γύρος Worms: Η αρχική λοίμωξη θα προκαλέσει απώλεια της όρεξης και σημαίνει ότι τα τρόφιμα δεν απορροφώνται σωστά. Μεγαλύτεροι αριθμοί μπορούν να οδηγήσουν σε εμπόδια στον εντερικό σωλήνα, μπορούν να διαπεράσουν το εντερικό τοίχωμα και το παράρτημα, και να προκαλέσει περιτονίτιδα, αποστήματα στο ήπαρ, καθώς και αιμορραγικές παγκρεατίτιδα.

Cryptosporidium: ένα μεταδίδονται με το νερό παράσιτο που προκαλεί διάρροια και κοιλιακό άλγος που διαρκεί για περίπου δέκα ημέρες.

Αν υποψιάζεστε ότι έχετε τα παράσιτα θα πρέπει να προβεί σε κόλον καθαρός, μπορεί ακόμη και να αξίζει τον καθαρισμό του παχέος εντέρου σε τακτική βάση μόνο ως προληπτικό μέτρο. Ένα καλό καθαρισμού πρέπει να απαλλαγούμε από όλα αυτά τα παράσιτα, και πολλά περιέχουν ειδικούς τύπους ιδιαίτερα για την εξάλειψη των παρασίτων.

Για να δοκιμάσετε και να αποφευχθεί η εισβολή από παράσιτα, φροντίστε να μαγειρεύω κρέας επαρκώς, να φροντίσουμε με την προσωπική υγιεινή σας και βεβαιωθείτε ότι τα κατοικίδια ζώα σας σκουλήκι τακτικά.